Ben je een startende ondernemer en vind je dat er nu écht iets moet gebeuren aan je website? Of misschien heb je al een website, maar ben je toe aan iets nieuws. Bij het laten bouwen van een nieuwe website is een goede voorbereiding van groot belang. Een website is namelijk hét uithangbord van jouw bedrijf. In deze blog vertel ik je waar je over na moet denken als je een nieuwe website laat bouwen.

Nieuwe website voorbereiding

Doel en inhoud van de website

Waarschijnlijk weet jij zelf heel goed wat jij of jouw bedrijf precies doet, maar weet je dit ook over te brengen naar je potentiële klanten? Zodra iemand jouw website bezoekt, moet het snel duidelijk zijn wat jij voor hem/haar kunt betekenen. Probeer daarom eens in 5 regels op te schrijven wat jouw bedrijf doet.

Een duidelijke beschrijving van jouw bedrijf is belangrijk, maar daarmee ben je er nog niet. Een klant wil namelijk ook weten waarom hij of zij specifiek voor jou zou moeten kiezen. Stel jezelf dus eens de vraag: waarom ben ik beter dan mijn concurrenten en wat maakt mij uniek?

Ook is het belangrijk om het doel van je website vast te stellen. Wil je bijvoorbeeld alleen informatie geven? Of wil je producten verkopen?

Nieuwe website jouw ideale website

Jouw ideale website

Waarschijnlijk weet je in grote lijnen al wel hoe je website eruit moet komen te zien. Toch kan het behoorlijk lastig zijn om dit duidelijk over te brengen aan een websitebouwer. Daarom is het handig om met voorbeelden te werken. Zoek bijvoorbeeld eens een paar websites met hetzelfde doel of dezelfde inhoud als jouw ideale website. Wat vind je goed aan deze websites en wat zou jij anders willen? Zoek daarnaast ook een paar voorbeelden van websites met een design dat je mooi vindt.

En nog een tip: Pinterest is your best friend! Maak bijvoorbeeld een bord waarop je beelden verzamelt die jou aanspreken. Op deze manier krijg je als het ware een moodboard voor jouw website.

Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waarover je moet nadenken als je een nieuwe website laat bouwen. Zodra je besluit je nieuwe website door mij te laten bouwen, ontvang je voorafgaand aan ons kennismakingsgesprek een vragenlijst. Deze vragenlijst laat jou nadenken over jouw droomwebsite en aan de hand daarvan kan ik bepalen wat er nodig is voor een website die perfect past bij jouw bedrijf.

HULP NODIG BIJ DE BOUW VAN JE WEBSITE? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET MIJ OP!